Skip to main content
Hat Couture (NL)

Hat Couture (NL)

€59.00
SKU: HC-NL

Dit boek van de hand van Marianne Jongkind is geschikt voor alle niveaus, of je nu net begint met hoeden maken of al zeer ervaren bent, aangezien alle 22 hoedenprojecten stap voor stap worden uitgelegd en rijkelijk zijn voorzien van foto’s.

Marianne Jongkind heeft gedurende haar inmiddels bijna zestigjarige carrière een belangrijk stempel op de Nederlandse hoedenwereld gedrukt. Niet alleen omdat ze in de afgelopen dertig jaar hoeden heeft ontworpen voor een brede reeks aan Nederlandse couturiers, maar ook omdat vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse hoedenontwerpers bij haar op les zijn geweest om de fijne kneepjes van het vak te leren. Ze wordt dan ook niet voor niets de ‘Grande Dame’ van de Nederlandse hoedenwereld genoemd.

Vanaf het moment dat Marianne eind jaren tachtig voor couturiers ging werken, is ze begonnen met het aanleggen van werkmappen waarin ze alle schetsen, lapjes stof en foto’s heeft bewaard van de creaties voor de niet-standaard opdrachten, die onder haar handen tot stand zijn gekomen. Na enkele decennia heeft zich zo een aardig archief gevormd. Aan de hand van haar archief heeft Marianne in het afgelopen jaar een selectie gemaakt van enkele van haar favoriete modellen. In dit boek beschrijft ze met welke technieken deze tot stand zijn gekomen.

Aantal pagina's: 208
ISBN-nummer: 978-90-830505-0-8

De Nederlandstalige versie van het boek is uitverkocht. Voor de Engelstalige versie, ga naar Hat Couture EN

For the English version of the book, see Hat Couture EN